مراسم آغاز سال تحصیلی 1400-1399

۱۶ شهریور ۱۳۹۹  |   2656 بازدید

این مراسم در ساعت 7.10 صبح روز شنبه مورخ 15 شهریور در حیاط مدرسه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با حضور نیمی از دانش آموزان با قرائت دعای فرج و تلاوت صفحه آغازین از سوره مبارکه لقمان توسط جناب آقای کوثرمدار آغاز شد.

در ادامه جناب آقای کاشانی ضمن گرامیداشت نهضت عاشورا،  به بیان نام، سن و سال، صفات و ویژگی های برخی شهداء جنگ کربلا که از حیث شرکت کنندگان، جنگی متفاوت از سایر جنگها بود پرداختند. در این راستا ایشان به نقش برجسته حضرت زینب (س) در تبیین اهداف قیام امام حسین (ع) در دربار یزید اشاره کردند. ایشان یکی از مهم ترین درس های عاشورا را "تعیین سرنوشت انسان به دست خود" برشمرده و در این خصوص به داستان رویارویی حربن یزید ریاحی با امام (ع) و رخداد انقلاب درونی در وی پرداختند. او که از فرماندهان بزرگ سپاه و هم رتبه عمرسعد بود، علی رغم رویارویی اولیه با امام (ع) در بدو ورود به کربلا، نهایتا از سپاه کفر خارج شده و به امام (ع) پیوست.

پس از آن ایشان به ابوثمامه که از یاران حضرت علی (ع) در جنگهای سه گانه بود، اشاره کردند. وی کسی بود که در روز عاشورا اقامه نماز اول وقت نزد امام حسین (ع) را پیشنهاد نمود و پس از آن نیز به سرعت به میدان شتافته و توسط پسرعمویش به شهادت رسید.

همچنین ایشان ماجرای دو برادر 22 و 25 ساله به نامهای عبدالله و عبیدالله که به همراه پدر خود از بصره به امام ملحق شده بودند و بدین وسیله سرنوشت خود را با امام (ع) پیوند زدند را مورد تذکر قرار دادند.

مدیریت مدرسه ضمن اشاره به گنجهای کربلا که اسوه های خوبی برای الگوگیری هستند، توجه دانش آموزان را به تلاش برای مدیریت خود و ساخت بهترین سرنوشت برای خود، جلب کردند. امری که با شیوع بیماری کرونا و قرنطینه، جدی تر از قبل می بایست مورد توجه دانش آموزان قرار گیرد.

در انتهای سخن نیز ایشان غزل تَفاُلی که به دیوان حافظ در خصوص وضع پیش آمده زده بودند و بسیار امید بخش بود را قرائت نمودند:

یوسف گم گشته بازآید به کنعان غم مخور                                 کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور

ای دل غمدیده حالت به شود دل بد مکن                                   وین سر شوریده باز آید به سامان غم مخور

دور گردون گر دو روزی بر مراد ما نرفت                                   دائما یکسان نباشد حال دوران غم مخور

هان مشو نومید چون واقف نه‌ای از سِرّ غیب                                باشد اندر پرده بازیهای پنهان غم مخور

حافظا در کنج فقر و خلوت شبهای تار                                       تا بود وردت دعا و درس قرآن غم مخور

پس ازآن جناب آقای دکتر کریمی قائم مقام محترم وزیر آموزش و پرورش پشت میکروفون قرار گرفتند. ایشان در ابتدا به پیش بینی نافرجام ایران و جهان در خصوص راه اندازی سریع آموزش حضوری در اسفند98 به خاطر پیچیدگی بیماری اشاره کرده و بیماری شایع شده را سبب افت یک سومی در دریافتهای آموزشی دانستند چرا که آموزش مجازی کارائی آموزش حضوری را ندارد.

در ادامه ایشان به تشریح مطالبات و اهداف آموزش و پرورش در ایران از یک دانش آموز پس از فارغ التحصیلی که شامل 4 مورد است پرداختند:

1- تسلط به زبان فارسی به شکلی که توانایی نوشتن یک متن، نامه خوب یا ارائه یک سخنرانی را داشته باشد.

2- تسلط به یک زبان زنده دنیا غیر از زبان فارسی

3- تسلط بر حداقل یک مهارت فنی و حرفه ای که بتواند با آن اشتغال یابد.

4- سواد مجازی که در اثر شیوع کرونا سبب شد دوره آموزش مجازی برای دبیران و دانش آموزان را که برآورد میشد 7 تا 10 سال زمان ببرد دز مانی بسیار کمتر محقق شود.

قرائت پیام وزیر محترم آموزش و پرورش به مناسبت آغاز سال تحصیلی 1400-1399 پایان بخش صحبتهای ایشان بود.

در پایان جلسه توصیه هایی در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی توسط جناب آقای کرباسچی ارائه و دانش آموزان در ساعت 8.15 راهی کلاس گردیدند.

لازم به ذکر است مراسم مشابهی در روز یک شنبه 16 شهریور برای نیمه دوم دانش آموزان برگزار گردید.

تازه ها

news125_image
مراسم شب قدر ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
news123_image